Iphone X in Hand Mockup app v8.png
Voor onze chauffeurs
Wie zijn wij?

NEXTdriver is een Delfts bedrijf met als doel om mobiliteit veiliger en duurzamer te maken door onze kennis op het gebied van menselijk gedrag en technologie met elkaar te combineren. Dat doen we door professionele chauffeurs op een innovatieve, datagedreven manier te coachen waarbij de privacy van de chauffeur gewaarborgd blijft.

Hoe werkt het?

Op basis van de gegevens die door onze experts zijn verzameld, ontvang je wekelijks een rapport over je rijprestaties via de NEXTdriver-app. Daarnaast zie je je verbetering in de loop van de tijd, gepersonaliseerde uitdagingen voor extra motivatie en hoe het gaat met je collega's. Onze professionele coaches staan ​​via de app in contact om je feedback te geven en je te begeleiden bij het verbeterproces.

Hoe ondersteunen we chauffeurs

Door NEXTdriver te gebruiken, leer je veiliger en duurzamer te rijden dan ooit tevoren. We geven je niet alleen de kans om professioneel te groeien en een positieve impact te hebben op de omgeving om je heen, maar we maken je werk ook leuker door een gezonde competitie tussen jou en je collega's te koesteren.

FAQ
Read FAQ in English

Algemene vragen

Hoe kan ik de app downloaden?


Je kan de app eenvoudig downloaden door op NEXTdriver te zoeken in de App store of Google Play store. Wanneer je de app download terwijl je verbonden bent met een WIFInetwerk wordt hier geen mobiele data voor gebruikt.
Heb je moeite met het installeren van de NEXTdriver-app? Onze installatie-handleiding biedt hulp!
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe krijg ik een nieuw wachtwoord?


Het is mogelijk om opnieuw toegang tot je account te krijgen. Ga in de app naar het loginscherm voor 'Mailadres en wachtwoord', en tik op ‘Wachtwoord vergeten’. Volg de stappen en je ontvangt vanzelf een mail met je nieuwe wachtwoord.
Gebruikt de app veel van mijn mobiele data?


Nee, de app gebruikt amper data. Eens per week worden je nieuwe weekscores opgehaald en weergegeven in de app, op dit moment gebruikt de app een kleine hoeveelheid data. Indien je dit niet wil is het ook altijd mogelijk om de app alleen te gebruiken wanneer je met een wifinetwerk verbonden bent.
Waarom NEXTdriver?


Als chauffeur ben je veel onderweg. Het rijden is de hoofdactiviteit van je werkdag. Tijdens het rijden ben je continu bezig met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de verkeersregels, overige verkeersdeelnemers, je snelheid, navigeren. De manier waarop je rijdt, je rijstijl, is een belangrijk onderdeel in je werk. Dit heeft invloed op veel zaken die niet alleen belangrijk zijn voor je werkgever, maar ook voor jouw zelf. Zo heeft je rijstijl veel invloed op de verkeersveiligheid, schades, onderhoud, verzekeringskosten, afschrijving van het voertuig, het milieu, brandstofverbruik, imago/professionaliteit (logo staat vaak groot op de wagen) en deels de mogelijke werkdruk die je ervaart. Bij een professionele chauffeur hoort profesioneel rijgedrag. NEXTdriver vertaald de objectieve data uit de boordcomputer in de vrachtwagen naar informatie en feedback om je rijgedrag daarmee te kunnen verbeteren. De coaches ondersteunen je daarbij en die kun je ook eenvoudig contacten voor vragen of opmerkingen.

Hoe werkt het?

Hoe worden mijn scores berekend?


NEXTdriver ontvangt data van het FMS systeem in je voertuig, zoals bijvoorbeeld data omtrent snelheid, slingeren en stationair draaien. Aan de hand van deze data en de eisen van het bedrijf waar jij werkzaam bent ontstaat hieruit een score.
Ik heb nog geen scores ontvangen, hoe kan dit?


Scores worden wekelijks berekend en in de app toegevoegd. Je kan de scores normaliter op maandag of dinsdag verwachten.
Wanneer scoor ik nou goed?


Jouw totaalscore in de app is gebaseerd op verschillende graadmeters voor de afgelopen week, dit noemen we ook wel rijgedragingen of indicatoren. Het verschilt per boordcomputer leverancier wat er precies gemeten wordt. De belkangrijkste indicatoren waar we met het oog op verkeersveiligheid en brandstofkosten naar kijken zijn: Lage toeren en rustig optrekken Rustig afremmen Zo min mogelijk onnodig remmen Maximaal toegestane snelheid niet overschrijden Cruise control juist inzetten Zo veel mogelijk uitrollen Niet onnodig stationair laten draaien
Hoe communiceer ik met de coach?


In de app hebben we een integratie gemaakt met WhatsApp. Dit betekent dat je op die manier makkelijk met de coach via WhatsApp kan communiceren door op de reageer knop in de app te klikken. Daarmee wordt direct je WhatsApp geopend. Het is dus zeer aan te raden om ook WhatsApp op je telefoon te installeren wanneer je dat nog niet hebt. Mocht dat nou niet lukken, dan kun je de coach ook een mail sturen naar coach@nextdriver.nl.

Privacy

Welke data ziet NEXTdriver?


NEXTdriver kan niet zien waar de app is gebruikt. De app wordt enkel gebruikt om de scores inzichtelijk te maken voor de chauffeur en hierbij de chauffeur te helpen verbeteren. Daarnaast zal je ook niet gestraft worden wanneer een slechte score wordt behaald, NEXTdriver is er juist om de chauffeur te ondersteunen en te helpen groeien om veiliger en duurzamer te rijden.
Waar worden mijn persoonlijke gegevens voor gebruikt?


De contactgegevens worden gebruikt om je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren en om je te informeren over eventuele wijzigingen. Deze gegevens worden dus NIET met anderen gedeeld en dus zeker niet voor marketing doeleinden verkocht.
Waar worden mijn persoonlijke gegevens betreffende mijn rijgedrag bewaard?


De gegevens worden beveiligd opgeslagen op de servers van SD Insights, die binnen Europa staan.
Kan men via de app zien waar ik ben in privé tijd?


Nee. De app ziet nooit waar je bent. De app doet niets anders dan jouw je rijgedrag scores en de daaraan gerelateerde informatie te laten zien. Er wordt geen data vanuit je telefoon gebruikt. Dat betekent dus dat er bijvoorbeeld geen inzicht is in de locatie data van de telefoon of je contacten.
Heeft de app toegang tot mijn telefoon?


Nee. De app heeft geen toegang tot je gegevens op je telefoon. Dit is ook te controleren via de instellingen en dan app machtigingen.
Hoe lang worden de gegevens bewaard?


Je persoonsgegevens worden bewaard zolang als de er met NEXTdriver wordt gecoacht en je werkzaam bent bij de werkgever. Wanneer je bijvoorbeeld ergens anders komt te werken dan worden je gegevens uit het systeem verwijderd.
Welke persoonsgegevens worden gebruikt?


De persoonsgegevens die we gebruiken zijn: Voor- en achternaam Telefoonnummer E-mailadres Rijgedrag data en resultaten Deze gegevens gebruiken we voor het uitvoeren van de dienstverlening en om je hierover te kunnen WhatsAppen, bellen of e-mailen.
Welke data ziet mijn werkgever?


NEXTdriver heeft als doel om je te coachen in het rijden: je beter te laten presteren en uiteindelijk je werkplezier te verbeteren. We vinden privacy belangrijk om het coachen goed uit te kunnen voeren. Welke gegevens ziet je werkgever wel en welke niet? Wel: De gegevens vanuit je boordcomputer (die worden al door de boordcomputer leverancier verstrekt. Of je in de afgelopen maanden de app hebt gebruikt Niet: Gesprekken tussen jou en de coaches Feedback op jouw scores, medailles en rang in de app. Maar let op: de app is wel bedoeld om te gaan gebruiken. Jouw werkgever betaalt om jou te laten coachen. Dit betekent dat op het moment dat je slecht scoort en je doet niets met de app en feedback, dit wel wordt teruggekoppeld naar jouw werkgever.
Als ik de app op mijn prive mobiel heb, wordt dan ook de rijstijl voor mijn personenauto gevolgd?


Nee. De informatie wordt op de vrachtwagen gemeten (CANBUS) door de geinstalleerde boordcomputer en deze info wordt gekoppeld aan de gebruiker op basis van bijvoorbeeld de chauffeurspas.

 
Contact
Marcel_Customersucces.webp

Heeft u vragen over NEXTdriver? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Stel uw vragen gerust aan Marcel! 

Bedankt voor uw bericht! We sturen u zo snel mogelijk een antwoord.