Winnaar nationale verkeersveiligheidsprijs

NEXTdriver heeft vandaag de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 gewonnen. Dat heeft Pieter Litjens van Kennisnetwerk SPV bekend gemaakt tijdens het nationale verkeersveiligheidscongres. Van de drie finalisten uit drie categorieën gaven de deelnemers aan het congres de tech scale-up NEXTdriver de meeste stemmen.


NEXTdriver coacht chauffeurs op professioneel rijgedrag ter verbetering van de verkeersveiligheid en verlaging van brandstofverbruik, CO2-uitstoot, schades en onderhoudskosten. Door chauffeurs structureel coaching en opvolging te geven op hun rijgedrag, zijn zij in staat hun rijgedrag te verbeteren en leren zij nieuwe automatismen aan voor een langdurig resultaat.

Naast de eer om twee jaar lang verkeersveiligheidsambassadeur te zijn en eeuwige roem, krijgt NEXTdriver een kunstwerk gemaakt door glaskunstenares Marielle Braanker. Met een beetje fantasie kun je er een mens in herkennen. En ook de 0 van het streven naar 0 verkeersslachtoffers. Glas is kwetsbaar en zo is ook de mens.


Guido Sluijsmans, CEO en co-founder van NEXTdriver, zei tijdens de prijsuitreiking: “Deze prijs is een grote eer voor ons team en zullen we met gepaste trots dragen. NEXTdriver wil, samen met de twee andere finalisten, het gesprek aangaan met Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en Alexander Pechthold van CBR om vernieuwing in rijopleiding te versnellen. Nederland moet weer terug naar een Europese koppositie in verkeersveiligheid.

Lees het volledige persbericht:

NEXTdriver NVVP persbericht
.pdf
Download PDF • 262KB

Wil je op de hoogte blijven van de verrichtingen en progressie van NEXTdriver? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


219 weergaven