Training on the Job

‘Training on the Job’ ofwel leren op de werkplek begint binnen steeds meer organisaties de plek in te nemen van de klassieke trainingen en cursussen. De chauffeurs hoeven niet meer een dikke theoriegids door te nemen. In plaats daarvan vindt de training in een normale werksituatie plaats. Daarvan gaat men ervan uit dat het daadwerkelijk oefenen veel meer zoden aan de dijk zet. In dit artikel geven we een aantal voordelen van ‘training on the job’ en leggen we uit hoe NEXTdriver dit daadwerkelijk doet.

Snelle toepassing

De chauffeurs kunnen snel de vertaalslag van theorie naar praktijk maken. Het is voor de chauffeurs niet meer nodig om eerst veel theoretische informatie tot zich te nemen die pas in een later stadium praktisch gebruikt wordt. In plaats daarvan kunnen de chauffeurs de NEXTdriver app openen en daarin zien zij gelijk al hun prestaties, zowel wat perfect gaat als ook wat beter kan. Daarbij kunnen de chauffeurs direct in contact komen met een coach, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen.

Beperkt verlies van productieve arbeidstijd

Tijd is waardevol binnen bedrijven. Er kan geld bespaard worden door het juist inzetten van chauffeurs en hen ook goed te coachen. Dit zal resulteren tot efficiënt en effectief werk. De chauffeurs hoeven niet meer – veelal op hun vrije zaterdag – naar een andere plek te reizen om een training te volgen. Een halve of hele dag waarop ze ook niet inzetbaar zijn.

Bij NEXTdriver krijgen de chauffeurs via hun NEXTdriver app wekelijks terugkoppeling over hun rijgedrag. Hierin staat precies hoe zij presteren. Onze ervaren en professionele coaches geven feedback op basis van deze rijprestaties. Hierdoor wordt bovendien de (fleet)manager van zijn taken verlicht.

Toetsing in de praktijk

Het is als eigenaar van een transportbedrijf belangrijk om te zien of de coaching resultaat heeft. De verbeterpunten uit de coachingsgesprekken kunnen namelijk direct in de praktijk toegepast worden door de chauffeurs. Zo wordt snel duidelijk of er nog extra verbetermogelijkheden zijn. Bovendien hebben de managers toegang tot de NEXTdriver Management Portal waarin zij de algehelee voortang kunnen volgen. Hierdoor blijven zij altijd op de hoogte van de prestaties van het gehele chauffeursteam.

‘Training on the job’ is dus een ideale manier om uw chauffeurs te coachen. Het voordeel ervan is bovendien dat u als eigenaar geld kunt besparen. NEXTdriver helpt uw medewerkers en uw organisatie hierbij! Dankzij het unieke Coaching Portal stimuleren wij uw chauffeur tot duurzaam rijgedrag en zorgvuldig gebruik van uw wagenpark. Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak.

44 weergaven